En reise i verdensarven med

Rjukanquizen

Periode:
April 2020

Vi har produsert quizbok i samarbeid med Rjukan Ungdomsskole. Boken inneholder spennende spørsmål for både store som små, og er en perfekt måte å bli bedre kjent med bygda på.

Bakgrunn

10. trinn ved Rjukan Ungdomsskole kom til oss med en kul forespørsel; å lage en quizbok full av spennende spørsmål om høyt og lavt i og rundt Rjukan by. I tillegg til ungdomsskolen var også Gaustabanen, Krossobanen, VisitRjukan, Hardangervidda Nasjonalparksenter og NIA delaktige i prosjektet.

I utgangspunktet var planen at elevene skulle få være med på hele prosessen – fra å skrive spørsmål, bestemme ulike elementer ved designdelen og til slutt besøke trykkeriet for å observere siste fase før ferdig produkt. Påsken 2020 skulle nytes med egenprodusert quizbok!

Løsning

I og med at verden plutselig ble snudd på hodet midtveis i prosjektet ble vi nødt til å tenke litt annerledes. Elevene fikk ta del i designprosessen digitalt; de første utkastene av boken ble oversendt via Issuu for gjennomgang, tilbakemeldinger og korrekturer.

Boken består av 6 hovedkategorier; Historisk, attraksjoner og severdigheter, kultur, ut på tur, arrangementer og diverse. Innenfor hver av disse kategoriene finnes det side opp og side ned med spennende spørsmål og svar som omhandler Rjukan. Dette er en gøyal måte å bli bedre kjent med bygda og dens historie på!

Se neste case

Ny visuell identitet for Rollag Kommune