Akari og USN inngår samarbeid for å styrke entreprenørskap blant studenter

Inne på grupperom 2222 på USN campus Kongsberg sitter kanskje den neste Elon Musk eller Steve Jobs. Bachelorstudentene innen Økonomi og ledelse får nå en unik mulighet til å utvikle sine egne bedrifter med støtte fra Akari.

Gjennom et nytt samarbeid skal Akari bistå studentene som tar emnet Entrepreneurship in Practice, hvor målet er å gi dem praktisk erfaring i å bygge og utvikle selskaper.

Fra utfordring til mulighet

Felles for selskaper som Facebook, Google og Apple er at de startet som en løsning på et problem. Entreprenørskap handler nettopp om å identifisere utfordringer og finne innovative løsninger. Kurset legger vekt på systematisk læring gjennom praktisk problemløsning fra næringslivet og utvikling av studentenes egne forretningsidéer. De lærer å analysere og evaluere innovasjons- og entreprenørskapsutfordringer, samt systematisk vurdere egne ideer.

I samarbeid med Akari vil studentene få tilgang til reelle problemstillinger fra næringslivet, samtidig som de bygger opp kompetanse innen forretningsutvikling, markedsføring og ledelse. Samarbeidet bidrar til å øke relevansen av arbeidslivet i klasserommet, ved at studentene anvender teoretisk kunnskap i en virkelighetsnær setting.

Akari i vekst
Akari-gjengen samlet på Tyrifjord Hotell høsten 2024 til den årlige Akarisamlingen. Etter dette er gjengen vokst seg enda flere og teller nå 25 ansatte fordelt på Kongsberg, Hønefoss, Notodden og Rødberg.

Akari – fra startup til vekstbedrift

Akari startet selv som en gründerbedrift og har vokst til å bli en betydelig aktør innen markedsføring, kommunikasjon og digitale løsninger. Med erfaring fra oppstart, vekst og skalering vet vi hvilke utfordringer og muligheter som møter entreprenører i dag.

Gjennom dette samarbeidet deler vi vår innsikt, feilskjær og suksesser med studentene, slik at de kan lære av vår reise og få et bedre grunnlag for å lykkes med sine egne bedrifter.

Design Thinking – en ny måte å tenke på

Design Thinking er en problemløsningsmetode som fokuserer på å forstå brukerens behov, utfordringer og ønsker for å utvikle innovative løsninger. Denne tilnærmingen er menneskesentrert, noe som betyr at løsningen blir utviklet med brukeren i sentrum gjennom hele prosessen. Målet er å skape løsninger som er både innovative, praktiske og brukervennlige.

Metoden som brukes i kurset Entrepreneurship in Practice består av fem faser:

  • Empati – Forstå brukernes behov og utfordringer ved å observere, intervjue og engasjere seg med dem.
  • Definere – Samle og analysere informasjon for å formulere en klar problemstilling basert på funnene.
  • Idéutvikling – Generere så mange ideer som mulig for å løse problemet, uten å begrense kreativiteten.
  • Prototyping – Bygge raske og rimelige prototyper av de beste ideene for å teste og utforske hvordan de fungerer i praksis.
  • Testing – Teste prototypene med brukere for å få tilbakemelding og lære hva som fungerer og hva som kan forbedres.

Metoden er iterativ, det vil si at studentene går frem og tilbake mellom fasene for å forbedre løsningen gjennom hele prosessen.

Kunnskap, nettverk og praktisk erfaring

Samarbeidet gir studentene raskere tilgang til næringslivet, potensielle kunder og de som sitter på problemene som skal løses. Dette gjør at veien til å finne riktige løsninger blir kortere og mer treffsikker. Samtidig får Akari en unik mulighet til å bidra til å løse faktiske utfordringer som deres kunder eller de selv står overfor i dag.

Vinn-vinn for studenter og næringsliv

Ved å koble sammen teori med praksis skaper USN og Akari en mer relevant og verdifull studiehverdag for studentene. De får erfaring med å jobbe med ekte problemstillinger, noe som styrker deres kompetanse og gjør dem bedre rustet for arbeidslivet. For Akari betyr dette et tett samarbeid med fremtidige entreprenører, innovatører og potensielle ansatte som allerede har fått en smakebit på hvordan det er å jobbe med reelle utfordringer i næringslivet.

Ansvarlige for samarbeidet

Prosjektet ledes fra USN av Rebecca Stirzaker, Førsteamanuensis og Programkoordinator for Bachelor i Økonomi og Ledelse.

Fra Akari er Simen Jahnsen Ljøterud ansvarlig for gjennomføringen av samarbeidet og oppfølging av studentene.

Sammen bygger vi morgendagens bedrifter og skaper nye muligheter for studenter og næringsliv!