Innholdsmarkedsføring – den moderne markedsfører

Pål Nisja-Wilhelmsen, direktør for innovasjon i Nettavisen, forfatter av boken Praktisk innholdsmarkedsføring og årets netthode 2017, sier det så godt:

«Vi mennesker elsker historier. Hjernen vår liker informasjon, men vi elsker informasjon pakket inn i en historie. Derfor er de beste lærerne historiefortellere som pakker inn informasjonen som leveres i noe mer enn bare rene faktabiter. Istedenfor at vi bare bruker en eller to deler av hjernen vår får historier oss til å bruke hele.»

Tekst & foto: Anniken Tangerud / Nettmagasinet 3600.no

Det er nettopp det innholdsmarkedsføring gjør. Innholdsmarkedsføring handler om å fortelle relevante historier som engasjerer, fanger mottakerens oppmerksomhet og skaper merverdi – både for avsender OG mottaker.  Det vekker interesse, skaper oppmerksomhet, er underholdende, nyttig, inspirerende og  lærerikt.

Lokal innholdsmarkedsføring funker.

I en lokal sammenheng handler det om å kjenne kunden og målgruppen og ikke minst ha et godt nettverk av innflytelse. Det gir deg en unik mulighet til riktig oppmerksomhet – både på kort og lang sikt. I nettmagasinet 3600.no brenner vi for å formidle de gode historiene, fremsnakke Kongsberg og at innholdsmarkedsføring funker, har vi mange gode eksempler på.

Slik ser prototypen til Kjenn MEG appen ut. Foto: Life Tools

I fjor sommer fortalte Morten Hope sin sterke og inspirerende historie om sønnen Lukas og den banebrytende appen Kjenn Meg som Morten har utviklet for å hjelpe sønnen og andre som har utfordringer rundt dette med kommunikasjon.

Saken gikk viralt på Facebook og har i skrivende stund nådd over 111.721 mennesker og fått over 2700 likes!

Morten lanserte betaversjonen til appen den 31. november i fjor.

At Trude Kolset i den hyggelige garnbutikken i Kirkegata har Norges største garnutvalg, gav mange gode ringvirkninger. Saken har fått over 1400 likes og nådd over 10.000 mennesker på Facebook.

I ettertid har vi skrevet flere saker om Strikkestua og alle har gått like godt og da vi publiserte saken om Kongsbergvottene – som også var med i det populære Vintermagasinet vårt – tok det helt av.

– Jeg har aldri solgt så mange oppskrifter på Kongsbergvotter som etter at 3600.no skrev om dem, avslører Trude Kolset begeistret.