Mental Helse Ungdom Kongsberg + Akari

Fredag fikk vi besøk av de heldige vinnerne av Akarifondet 2022. Mental Helse Ungdom Kongsberg stakk av med seieren, og mottar med det 70.000,- til bruk på markedsføring og synlighet.

Oppstartsmøte hos Akari.

Les mer om de andre vinnerne av Akarifondet.

Viktig prosjekt

På oppstartsmøtet var det god stemning og mye latter, til tross for at temaene som ble tatt opp var alvorlige. «Det er kanskje nettopp dette som blir viktig i arbeidet med Mental Helse Ungdom. Vi må senke terskelen for å ta kontakt», forteller Geir, rådgiver i Akari. Akari skal bistå Mental Helse Ungdom med å bli enda mer synlige og tilgjengelig for ungdom i Kongsberg.

«Under oppstartsmøtet fikk vi avklart hvilke behov Mental Helse Ungdom Kongsberg har behov for, og vi tror vi skal klare å få med oss det meste! Nå gleder vi oss veldig til å sette i gang med arbeidet.»

Madeleine, driftsleder i Akari.

– Dette betyr veldig mye for oss, sier Thea Maria Rytterager, som er leder for Mental Helse Ungdom Kongsberg. «Vi trenger egentlig alt og dette er midler det er veldig vanskelig å få tilslag på» fortsetter hun.

Madeleine, driftsleder i Akari.

Sosiale medier, nettsider og generell markedsføring

«Et vanlig problem for frivillige organisasjoner er mangel på tid. Den digitale verden er i stadig endring, og det krever mye å holde tritt» forteller Simen, daglig leder i Akari.

«Vi skal gi Mental Helse Ungdom Kongsberg de verktøyene de trenger for å holde orden, og jobbe videre med markedsføringen sin. Vi har en bred kompetanse fordelt på mange ulike fagområder innad i Akari. Derfor kan vi bistå med alt av analyser, målgrupper og produksjoner, slik at Mental Helse Ungdom Kongsberg kan bruke sin tid på det de kan best», fortsetter han.

Dette er Akarifondet

Akari er hekta på frivillig arbeid og bidrar allerede på en rekke områder i det som involverer nær 80% av Norges befolkning, nemlig frivillig sektor. Med Akarifondet ønsker vi å øke bidraget for å digitalisere og øke bærekraften til frivillige lag, foreninger og oppstartsselskaper.For å bidra til bærekraftig utvikling av frivilligheten, vil Akari løfte den digitale kompetansen gjennom arbeid med nettsider og markedsføring. Gjennom ordningen kan organisasjoner søke om å gjennomføre prosjekter innen webutvikling, foto, film og markedsføring hos Akari til en redusert pris eller nullkostnad. 2022 ble det første året med den nye ordningen hvor Akari deler ut midler til en samlet verdi av 200 000 (inkl. mva). Midlene tildeles veldedige organisasjoner, prosjekter, lag og foreninger som søker ordningen innen fristen.