Nicolay Bell (28) er ny salgsleder hos Akari: – Jeg ønsker å gi råd som faktisk fungerer

Nicolay har en allsidig bakgrunn med erfaring fra bilsalg, detaljhandel og sikkerhet, i tillegg til kompetanse innen design og markedsføring.

Nicolay har en allsidig bakgrunn med erfaring fra bilsalg, detaljhandel og sikkerhet, i tillegg til kompetanse innen design og markedsføring. Nå skal han ta fatt på oppgaven som salgsleder hos Akari.

De siste syv årene har Nicolay jobbet hos Mobile, et av Norges største bilkonsern med milliardomsetning og nesten tusen ansatte.

– Min tid i bilbransjen var utrolig givende, og jeg lærte masse av å jobbe i et såpass stort selskap. Jeg begynte som bilselger og solgte nye biler hos Mobile i Drammen, før jeg ble forfremmet og tilbrakte nesten fem år på hovedkontoret i Mobile sin interne markedsavdeling.


Etter mange år i bilbransjen følte Nicolay at det var på tide med en forandring, og så på Akari som en spennende mulighet.

– Jeg trivdes veldig godt med å jobbe i en intern markedsavdeling, men savnet kundekontakten jeg hadde som bilselger. Hos Akari så jeg en unik mulighet til å kombinere mine ferdigheter innen markedsføring med salg og rådgivning. Det å kunne gi små og mellomstore bedrifter tilgang til kompetansen som ofte er forbeholdt de store selskapene, er noe jeg ser frem til.

Stort ansvar

Som salgsleder får Nicolay ansvar for at Akari når salgsmålene sine, og han har allerede tydelige tanker om hvordan han skal påvirke dette.

– Akari er et byrå som har vokst raskt på få år, og har en ledergruppe med store ambisjoner og tydelige mål om hvor Akari skal. For å nå disse vil jeg prioritere å etablere gode rutiner innenfor salg og markedsføring, for deretter å forankre en tydelig strategi på hvordan vi skal hjelpe kundene våre best mulig, forteller Nicolay engasjert.

Med erfaring fra Forsvaret og Heimevernet er det interessant å høre om dette har påvirket hans lederstil, men her understreker Nicolay at det er tillit og åpenhet som prioriteres.

– Min lederstil har blitt påvirket av Forsvaret på den måten at jeg har en forventning til at oppgaver som gis blir utført, men med fokus på tillit og åpenhet. Jeg tror på å gi teamet mitt frihet under ansvar, samtidig som jeg er tilgjengelig for støtte og veiledning. Det er viktig for meg å bygge et miljø hvor alle føler seg verdsatt og motivert til å bidra med sitt beste. Hos Akari ønsker jeg å bygge videre på den gode kulturen som allerede er her.

Sport og kultur; viktig deler av livet

Når samtalen skifter til en mer personlig karakter, lyser Nicolay opp ved tanken på sine fritidsinteresser. Han deler entusiastisk hvordan sport og kultur spiller en stor rolle i hans liv utenfor jobben.

– På fritiden er jeg veldig glad i å spille golf. Det er en fantastisk måte å koble av på, samtidig som det er fin mosjon i vakker natur, ofte i godt selskap. Golf har også lært meg verdien av tålmodighet og fokus, egenskaper som er like relevante i arbeidslivet, sier Nicolay med et smil.

Han utdyper videre hvordan en bred interesse for sport beriker livet hans.

– Jeg er generelt glad i sport, men fotball er favoritten. Jeg opplever at det å følge favorittlaget mitt gjennom opp- og nedturer gir en følelse av samhold og fellesskap, som er utrolig viktig både personlig og profesjonelt.

Når det kommer til kultur, er Nicolay en begeistret tilhenger av film, teater og standup.

– Jeg har en tendens til å bli oppslukt i gode historier og lar meg ofte inspirere av ulike tv- og filmuniverser. I tillegg er jeg også en ivrig tilhenger av kulturaktiviteter som teater og standup. Det å sitte blant publikum og oppleve forestillingen direkte fra scenen gir en fantastisk følelse av tilstedeværelse og engasjement, som tv rett og slett ikke kan levere, reflekterer Nicolay.

Avslutningsvis ser han lyst på fremtiden, med et bestemt ønske om å bidra til vekst.

– Jeg ser frem til å ta fatt på oppgavene og bidra til Akari sin videre vekst. Å jobbe sammen med et team som helt tydelig er opptatt av å gjøre bedrifter synlige og hjelpe dem med å nå sine mål, opplever jeg allerede som utrolig givende, sier han.

Og for å avslutte med det store spørsmålet, hvilken bil kjører en tidligere bilselger?

– Tesla Model 3! En fantastisk artig bil som ingen slår på teknologi, smiler han.