Viktige endringer i ditt abonnement

EUs personvernforordning (GDPR) blir Norsk lov fra 25. mai i år. For å imøtekomme de nye kravene og for å ivareta sikkerheten til deg som kunde, har vi gjort noen større endringer i ditt abonnement.

Endringene gjelder de kundene som i dag er tilknyttet tjenestene hjemmeside, domene og hosting, og omfatter følgende endringer i abonnementet:

  • Oppdaterte vilkår
  • Produktinnhold
  • Endring i priser

Hva betyr dette for deg?

I korte trekk, betyr dette at vi automatisk oppgraderer systemet knyttet til din hjemmeside, slik at du unngår å måtte bekymre deg for potensielle sikkerhetshull, hackerangrep og tap/tyveri av. Du vil også få samlefaktura en gang pr. kvartal (tidligere pr. år). Les mer om sikkerhet og tjenesten på de neste sidene.

Hva må du gjøre?

Du trenger ikke å foreta deg noe som helst. Vi gjør de nødvendige endringene i abonnement og tjeneste for å ivareta sikkerheten og påse at du får minimum det samme som du i dag har. Men, det er viktig at du gir beskjed dersom du ønsker endringer i abonnementet utover det vi endrer for deg. Ta kontakt med oss dersom du er i tvil.

Si opp eller gjøre endringer?

I forbindelse med de nye vilkårene endrer vi også oppsigelsestiden. Tidligere oppsigelsestid har vært et år, men denne justeres ned til tre måneder. Har du ikke lenger behov for tjenestene og ønsker å si opp, er det viktig at du kontakter oss så tidlig som mulig, slik at både du og vi har god nok tid til å ivareta en avslutning eller overgang på best mulig måte.

Takk for at du bruker Akari sine tjenester.

Sikkerhet er det viktigste!

Som din leverandør, tar vi sikkerhet på alvor. På samme måte som du ikke ønsker at innbruddstyver skal ta seg inn i ditt hjem, ønsker vi ikke at uvedkommende skal få tilgang til ditt domene, eller din hjemmeside.

Det er en rekke sikkerhetstiltak som er nødvendige for å unngå hackerangrep eller at data blir stjålet.

  • SSL sertifikat (også kjent som HTTPS),
  • Oppdatert programvare
  • Siste versjon av plattformen WordPress
  • Oppdaterte Plugins (tilleggsfunksjoner)
  • Gode og sikre innloggingsløsninger
  • Konstant overvåking av sikkerheten
  • Daglig backup med recoveryfunksjon

Alle våre kunder får automatisk SSL sertifikat* inkludert som en del av hostingtjenesten. I tillegg kan vi sørge for at alle nødvendige sikkerhetstiltak er på plass og at systemer har den siste programvaren dersom du ønsker det. Alle abonnement som har dette i dag, vil fremdeles ha disse tjenestene inkludert.

*I juli 2018 gjør verdens største internettleser, Google Chrome, endringer i sin programvare som gjør at alle sider uten SSL sertifikat, blir merket som usikre websider. Da kan de hjemmesidene som ikke har HTTPS aktivert, risikere å bli blokkert fra en rekke leverandører.

Har du personvernerklæring i orden?

Når de nye reglene trer i kraft 25. mai. må alle nettsider som innhenter personopplysninger, sørge for å også innhente en erklæring fra brukeren, som sier at dette er i orden.

Dette gjelder spesielt for de med kundekonto, analyseverktøy og skjemaer, på nettsiden sin. Har du behov for hjelp til personvernerklæringen, ta kontakt med oss.

Hva er egentlig WordPress og hvorfor trenger jeg dette?

les mer om det her!