Møt Ole: Den norske MacGyver: – Jeg elsker å improvisere, omgjøre og optimalisere

Alt kan læres

Det er mottoet til vår nye digitale markedsfører, Ole J. Schandy-Drange.

Ole er 32 år og kommer rett fra jobben som personlig trener. Han er utdannet idrettspedagog og har verdifull erfaring fra egen bedrift. Han har reist verden rundt på jordomsegling, vært i over 30 land og hver sommer er han ute med en campervan og reiser Norge-rundt.

Kallenavnet hans er MacGyver, og det ikke tilfeldig.  

Helt siden han var liten har den amerikanske action og eventyragenten Angus MacGyver vært forbildet hans.

– Jeg husker at jeg alltid gledet meg til å komme hjem fra skolen å se på MacGyver. Han har virkelig inspirert meg til å lære meg nye ting. Jeg mener at alt kan læres, og med lommekniv og duct tape kommer jeg langt, smiler Ole.

MacGyver havnet ofte i farlige situasjoner på jobb, men kom seg alltid uskadet ut av dem ved hjelp av sine praktiske og tekniske ferdigheter. Noe Ole har latt seg inspirere av.

– Jeg er elsker å improvisere, og finner mye glede i å optimalisere gamle ting. Det finnes vel knapt en IKEA-løsning hjemme hos meg som ikke er endret litt på, jeg pleier å kalle det IKEA 2.0.

– Det å reparere, finne ut av hvordan ting fungerer, og pusle med ting er noe jeg har tatt med meg fra MacGyver. Det er lenge siden jeg har hatt bilen på verksted, eller hatt besøk av snekker, ler Ole.

Hatt over 60 ulike kjøretøy

Faktisk har Ole hatt hele 50-60 ulike kjøretøy, motorsykler og mopeder hjemme. Han fikser de, reparerer motor, trimmer og sveiser ny ramme, for så å selge de igjen. Alt er selvlært ved hjelp av YouTube.

– Alt som er standard er kjedelig, det må være litt annerledes, ikke helt A4. Det er gøy å optimalisere og få ting til å se unikt ut.

Når han ikke er ute og skrur, mekker og fikser på gamle ting går tiden med til kona og de to barna, samt fritidsaktiviteter og reising.
Ole sitter sjeldent stille og er aktiv både med sykling, paddel, fisking, fotball og styrketrening. Han har også alltid et eller annet prosjekt på gang og det nyeste prosjektet nå er en oppussing av en gammel båt.

– Egentlig skulle jeg kjøpe en ATV, men da jeg så fyren hadde en båt i hagen, så tenkte jeg «hvorfor ikke bare ta med den også, så da ble det båt og ATV», ler Ole.

Fra 2017-2020 drev han med bedriftstrening, inn mot bedriftsmarkedet ved å tilby bedriftstrening, treningsreiser, workshops og bootcamps. Han satses også ut mot online-markedet.

I 2020 startet han egen onlinebedrift og tok videreutdanning innen digital markedsføring. Høsten 2023 startet han eget firma.

– Det var veldig spennende å starte for seg selv, en bratt læringskurve, men jeg fant raskt ut at jeg savnet sparringspartnere og jeg trives best i team, så da jeg så muligheten for å få jobbe i Akari, måtte jeg bare søke.

Bygde sin egen salgsbod som tiåring

Han har alltid vært glad i salg og markedsføring og begynte tidlig å interessere seg for selgeryrket.

– Da jeg var ti år bygget jeg min egen salgsbod og stilte meg ute i gata og solgte vafler og saft. Siden den gangen har jeg interessert meg for salg og markedsføring.

Oles jobb i Akari blir å se mulighetene i markedet, følge med på digitale-trender, optimalisere, drifte annonsekontoene og jobbe med brukeroptimalisert søkeroptimalisering for kundene, for å få trafikk inn på nettsidene og skape merverdi for kundene gjennom salg og leeds.  

Fun facts:

Ole har nord-norsk rekord i melkespannkasting. I 2006 hastet han hele 16.80 meter, en rekord som ennå står urørt i 2023.

Møt resten av familien her.

Ta kontakt med oss:

Fyll ut skjemaet, så tar en av oss rådgivere kontakt med deg

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.