Ny webutvikler på plass – Møt Jim

Tidligere i år lyste vi ut stillingen som backend-utvikler, og rett før sommeren dukket det opp et nytt fjes hos Akari, nemlig Jim. Han har satt seg i webutvikler-stolen, og er allerede godt i gang med å bistå våre kunder. For noen var Jim faktisk ikke et nytt fjes. Han jobbet nemlig med Camilla og Eirik i byrået BBOX, som etter hvert ble kjøpt opp av Akari.

Hvem er Jim?

Jim begynte å kode allerede på gutterommet da han var 10 år gammel, så det er ingen tvil om at han kan dette til fingerspissene. Han var et år i Bergen der han studerte datavitenskap, og tar nå en bachelor i dataingeniørfaget ved USN, ved siden av jobben i Akari.

Jim er en musikalsk mann som er typen til å dra frem gitaren på nach. Nei da, men han er i hvert fall utrolig flink på gitar, og har tidligere spilt piano.

– Jeg hadde et friår på Fana Folkehøgskule i Bergen i 2018 – 2019, hvor jeg egentlig gikk spillutvikling, men jeg var ofte på musikklinja for å lære om musikk og å spille med andre. Det var der jeg fikk interesse for å spille gitar. Vi reiste også til Japan, noe som var veldig spennende, forteller Jim.

Styrketrening er også en av hans hobbyer, men han innrømmer selv at det har blitt for lite av det til tider.

– I tillegg til musikk og styrketrening er programmering noe han gjerne gjør på fritiden, og han liker å sette seg inn de mange forskjellige teknologiene innenfor dette.

Hvordan har det vært å jobbe i Akari til nå?

– Jeg ønsket å jobbe i Akari fordi jeg både har kunnskap om, og er interessert i webutvikling. Derfor er det veldig gøy å kunne drive med en av mine hobbyer som en jobb, sier Jim. Jeg har også tidligere kollegaer som nå jobber i Akari, så jeg visste at dette var en hyggelig arbeidsplass, fortsetter han.

– Hittil har jobben vært spennende, men krevende. Akari er et selskap med mange nettsider som må opprettholdes. Dette krever at man har god struktur og tungen rett i munnen, forteller Jim.

Trenger du ny nettside? Eller en oppgradering av din eksisterende side? Les mer her, eller ta kontakt.

Hva gjør du som webutvikler?

En webutviklers oppgaver er ofte todelt. Den ene delen refereres til som frontend-utvikling, og den andre delen er backend-utvikling. Frontend-utvikling innebærer å utvikle nettsider i HTML, CSS og Javascript. Backend-utvikling handler om utvikling av selve serveren som frontenden av siden skal kommunisere med. For eksempel databaser og PHP.

FORESPØRSEL – Generell

Be om et møte eller tilbud

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.