Slik setter du et markedsbudsjett og markedsmål for 2022

Markedsbudsjett kan være krevende å sette opp for bedrifter som ikke er vant til å jobbe målrettet med markedsføring. Stort sett blir markedsføring nedprioritert og mer en spontan handling fra måned til måned. Da kan ofte kostnadene løpe løpsk og du får mindre ut av markedsføringen.

I denne artikkelen gir vi deg våre beste tips til hvordan du best kommer i mål med et markedsbudsjett og markedsmål for 2022.

Sett målene dine først, så markedsbudsjettet

Det er mye lettere å starte med hvor du vil med selskapet, hva dere vil oppnå. Vær konkret, sett tydelige og gode målbare mål, da er det lettere å se kostnad mot inntekt og det er lettere for de andre i selskapet å få eierskap til målene. Under finner du et eksempel på konkrete mål for et selskap.

Eiendomsutvikler og boligsalg

Målet er å selge 20 nye boliger i 2022. Vi vet av erfaring at vi i gjennomsnitt får aksept på 1 av 10 tilbud, altså må vi sende ut 200 tilbud i 2022. For å sende ut 200 tilbud, er vi avhengig av å få tak i 400 varme leads for hele 2022, det er i gjennomsnitt 8 leads i uken.

Selskapet skal også øke synligheten og merkevaren sin i et bestemt område. Målet er å nå ut til 100 000 mennesker på Østlandet og få 400 000 visninger av annonser, samtidig som 5 000 skal besøke nettsiden.

Med disse målene vet vi både hvor selskapet vil, og hva som må til for å komme dit.

Fastsette et markedsbudsjett

Basert på målene over kan vi lettere sette noen markedsaktiviteter og derifra tydeliggjøre et markedsbudsjett. For å møte målene som er definert over, bør det settes opp markedsaktiviteter både digitalt og fysisk. Lag en aktivitetsplan som inneholder alle aktiviteter du skal gjøre for å lede frem til målene over. Det kan være artikler, landingssider på nettsiden, kampanjer i sosiale medier mm.

Er du usikker på hvordan du setter opp en aktivitetsplan, eller ønsker hjelp til alt med markedsfæring, ta kontakt med oss.

Visste du at som en hovedregel er gjennomsnittlig markedsbudsjett for selskaper i SMB markedet 1-3% av årlig omsetning. Dette er en god pekepinn på hva du bør forvente å sette av til markedsføring neste år.

Slik lykkes du med lokal markedsføring

For deg som ikke har en egen markedsavdeling

For mange i SMB markedet er det ikke uvanlig at daglig leder står for det meste av salg og markedsføring. Det er heller ingen hemmelighet at salg og markedsføring ofte blir nedprioritert fremfor andre oppgaver.

I Akari har vi sett denne utfordringen og løst det for over 40 bedrifter i Kongsberg og Notodden, ved at bedriftene får tilgang på en egen markedsavdeling til en brøkdel av kostnadene for å ha en selv. Med Akari som markedsavdeling, får du tilgang til rådgivere, fotografer, filmfotografer, tekstforfattere, markedsførere, designere og utviklere som jobber aktivt mot målene dere har satt dere.

Ønsker du også en lettere tilværelse med salg og markedsføring, bli en del av Akarifamilien her: