Akari lanserer PNK

PNK - Periodisk nettsidekontroll

Nå har vi gleden av å lansere PNK, Periodisk Nettsidekontroll, for alle våre webkunder med driftsabonnement.

Som kunde hos oss kan du dermed være sikker på at nettsiden din er både sikker og oppdatert.

Årlig EU-kontroll for nettsider

PNK er en årlig kontroll som skal sikre stabil drift av nettsiden din. Du kan sammenligne det litt med EU-kontroll, bare for nettsider.

– Vi innfører nå PNK for alle som har et aktivt driftsabonnement hos oss. Du kan sammenligne det litt med en EU-kontroll på bilen din. Ved kontrollen sjekker vi alt som er viktig for at nettsiden skal være sikker og fungere optimalt, forklarer Madeleine, driftsleder i Akari.

Madeleine, driftsleder i Akari
Madeleine, driftsleder i Akari.

Hvorfor PNK?

Ved periodisk nettsidekontroll går vi gjennom faste sjekkpunkter, for å avdekke forbedringspotensialer og feil før de blir for store. Etter kontrollen tar du som kunde stilling til eventuelle anbefalinger fra Akari.

Kontrollen utføres kostnadsfritt for deg som har aktivt driftsabonnement.

Hva gjør vi?

Ved en PNK ser vi på om nettsiden oppfyller krav til sikkerhet, lovverk og behov for synlighet. Vi undersøker om funksjoner på nettsiden er utdatert og må byttes, og søker aktivt etter forbedringsmuligheter.

En slik årlig gjennomgang sørger for at vi kan oppdage potensielle sikkerhetshull, og tette de før det er for sent.

Hvorfor må det gjøres hvert år?

Både teknologien og lovverket utvikler seg raskt. I løpet av et år kan ting som fungerte i fjor være utdatert.

Periodisk nettsidekontroll

Hva må du som kunde gjøre?

Du som kunde vil få en innkalling til PNK og kan være tilstede under kontrollen hvis du ønsker det. Alternativ sender vi deg en PNK-rapport i etterkant. Det er viktig at du ser igjennom rapporten.

Dersom kontrollen ikke blir godkjent anbefaler vi tiltak. Senest en måned etter kontrollen må du ta stilling til om du ønsker å følge anbefalingene.

Hvordan bli mer synlig på Google? Les våre SEO-tips her.

Når er det din tur?

Vi i Akari jobber fortløpende med å tilby PNK til alle våre kunder. Dersom du har en nettside som er ett år eller eldre vil vi ta kontakt med deg når det er din tur.