Ida er ny internship-student i Akari

Ida studerer Grafisk design på Noroff, og skal i løpet av de 7 neste ukene få erfaring i det å jobbe i et reklamebyrå.

I løpet av studiet har hun fått erfaring med webdesign, bedriftsprofiler og illustrasjon, og den siste tiden har hun også begynt å snuse på motion design.

Ikke bare kan hun designe, men hun har også kodet en nettside fra bunnen.
-Det hadde jeg aldri trodd jeg skulle gjøre eller klare. Det har vært godt for selvtilliten å erfare at jeg fremdeles kan lære masse nytt, selv om jeg drar snittalderen betraktelig opp, både på studiet og i Akari.

Designstudent Ida

Akaris syvende (!) internshipstudent

På studiet fikk Ida velge mellom internship, eller å gjøre en jobb for en kunde.

– Jeg valgte internship fordi jeg tenkte det ville være mest lærerikt. Jeg hadde lyst til å få bedre innsikt i hvordan bransjen fungerer og se hvordan ting gjøres i praksis. Også har jeg studert på nett og har sittet alene i min egen boble i to år. Det er veldig fint å komme ut å treffe folk igjen, forteller hun fornøyd.

Ida blir med det Akaris syvende internship student, og Simen kan fortelle om gode erfaringer med dette.

-Det er nyttig for både oss og studentene. De får testet seg i yrket de har valgt, og vi får en input fra noen som ikke kjenner oss fra før av. I flere av tilfellene har dette ført til fast ansettelse, forteller den daglige lederen i Akari.

Les om da Pia var i internship i Akari her.

Valget falt på Akari
– en jordnær og sympatisk gjeng

-Jeg lagde meg en liste over aktuelle byråer jeg kunne kontakte, og Akari stod øverst på den lista. Grunnen til det, var det inntrykket jeg fikk da jeg leste på nettsiden deres. De virket som en jordnær og sympatisk gjeng. Jeg liker at målgruppen er små og mellomstore bedrifter, og at det satses utenfor de store byene. Jeg syns også det var veldig positivt å lese om lokal verdiskapning slik som Akarifondet og det så ut som de ansatte trivdes og hadde det gøy på jobb.  


Allsidig dame, med interesse for det visuelle

– Før vi flyttet til Åmot jobbet jeg som koordinator for en boligutvikler i Oslo i 8 år. Før det jobbet jeg blant annet i helsekostbutikk, skobutikk og barnehage. Jeg har Naturmedisinsk aromaterapeut utdannelse og har jobbet som massør, og jeg har jobbet på gård og melket kuer. Mye forskjellig, forteller Ida.

Gjennom disse jobbene var det spesielt én ting som fenget henne:

Jeg har kost meg mest i tidligere jobber når jeg har kunnet lage noe visuelt, og derfor ble det grafisk design jeg valgte å studere når muligheten bød seg.

Ida Kopperud

Kreative Ida har et ønske om å jobbe som designer, og drømmer om å få bygget et atelier i fjøset der hun bor. Der kan hun utøve hobbyen hennes, som er å male abstrakte akrylmalerier inspirert av natur. Det er ingen tvil om at denne damen har et øye for det visuelle

Ida Kopperud

Ida har allerede funnet seg godt tilrette i Akari-jungelen.

Har din bedrift behov for en ny grafisk profil? Finn ut mer om hva vi kan hjelpe deg med her.

Blir en del av Akaris designavdeling

Ida er allerede i gang med å få testet seg i prosjekter, og trives godt i rollen som designer i Akari.

-Så langt har jeg hatt det helt topp! Jeg har blitt tatt veldig godt imot og har fått tildelt et spennende prosjekt å jobbe med.  Det er godt å komme ut av studentboblen og møte fine folk som er tydelig opptatt av kundene sine. Etter bare en uke føler jeg at jeg har fått bedre innsikt i hvordan det er å jobbe som designer og tenker at dette er noe jeg vil kunne trives veldig godt med.  

Sammen med Camilla, Pia, Jim, Eirik og Mario utgjør Ida designavdelingen i Akari.

-Jeg tror internship-perioden vil gjøre meg enda mer bevisst på hvordan jeg liker å jobbe og med hva, fortsetter Ida. Det kommer godt med når jeg er ferdig med studiet og skal søke jobber. Også er jo dette min eksamen, så jeg håper selvfølgelig at den blir bra. Men jeg håper også at jeg kanskje kan bidra med noe tilbake. Jeg vet jo at det krever tid og ressurser å ha meg her, så jeg er veldig takknemlig Akari tok meg i mot, avslutter hun. 

Har du spørsmål knyttet til design, web eller markedsføring?
Fyll gjerne ut kontaktskjemaet nedenfor, så hører du fra oss.