Våre beste tips til rekruttering av nye ansatte

Har du og din bedrift allerede startet med en stillingsutlysning, men sliter med å finne de riktige formuleringene og beskrive hvem dere er som arbeidsgiver? Eller har du kanskje ikke begynt med rekrutteringsprosessen og trenger hjelp for å komme i gang?

I Akari har vi selv rekruttert mange nye kolleger, og vi hjelper også andre bedrifter med deres rekruttering.

De spørsmålene de fleste stiller seg, eller bør stille seg i starten, er: Hvem søker vi etter? Hvilke kvaliteter ser vi etter? Hvor finner vi den rette kandidaten?

Hvilke plattformer skal man bruke?

Valget av plattformer eller digitale kanaler vil alltid variere basert på hvem du er på jakt etter. Noen grunnleggende plattformer anbefaler vi uansett, spesielt når du arbeider med rekruttering.

Arbeidsplassen.no er NAV sitt svar på Finn.no. Denne plattformen er gratis for deg som arbeidsgiver og er for øyeblikket den mest brukte plattformen. Du kan også bruke plattformen til å håndtere søknader hvis du ikke har et eget system for dette.

Egen hjemmeside anbefaler vi alltid for de som har det. Publiser stillingsutlysningen på bedriftens hjemmeside, både for å samle søkerne på ett sted og for å gi søkerne en unik mulighet til å bli bedre kjent med bedriften din.

Facebook/Meta er den sosiale medieplattformen som, basert på våre erfaringer, stort sett gir de beste resultatene. Bruk bilder og videoer i kombinasjon med tekst for å presentere bedriften og stillingen du utlyser. Annonsebudsjettet her vil variere, men normalt bør man regne med et sted mellom 2 500 – 5 000 kr per måned.

LinkedIn tilbyr muligheten for én gratis stillingsutlysning i inntil 30 dager. Etter det må du kjøpe annonsering for minimum ca 63 kr per dag. Den store fordelen med LinkedIn er at du oftere når målrettet mot aktuelle kandidater med varierte kvalifikasjoner, siden de fleste på LinkedIn har en profesjonell profil med relevant erfaring og utdanning.

Hvordan lage en god stillingsutlysning?

Tone Marit Tesdal jobber som Rådgiver i Akari og har holdt i en rekke rekrutteringsprosjekter både internt for Akari og for flere av våre kunder. Her er hennes tips til en god stillingsutlysning:

  • Bruk foto i annonsen
  • Få tydelig frem hvem dere er
  • Fortell konkret hva du kan tilby arbeidssøker
  • Gi mer plass til hva dere tilbyr, enn deres krav til søker
  • Vær tydelig, hva, eller hvem ser dere etter?

Rekruttering fra ELFO Subsea

Elfo Subsea søker nyskapende ingeniør-allrounder. Søknaden er utarbeidet av Akari, i samarbeid med kunden, publisert på arbeidsplassen.no, LinkedIn og Facebook.

Søker du folk og ønsker hjelp?

Fyll ut skjema, så tar en rådgiver kontakt med deg. Du kan også se litt på noen av våre pakkeløsninger her!

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Hopp rett ned til innholdet