Våre beste tips til rekruttering av nye ansatte

Har du og din bedrift allerede startet med en stillingsutlysning, men sliter med å finne de riktige formuleringene og beskrive hvem dere er som arbeidsgiver? Eller har du kanskje ikke begynt prosessen med rekruttering og trenger hjelp for å komme i gang?

I Akari har vi selv rekruttert mange nye kolleger, og vi hjelper også andre bedrifter med deres rekruttering.

De spørsmålene de fleste stiller seg, eller bør stille seg i starten, er: Hvem søker vi etter? Hvilke kvaliteter ser vi etter? Hvor finner vi den rette kandidaten?

Hvilke plattformer skal man bruke?

Valget av plattformer eller digitale kanaler vil alltid variere basert på hvem du er på jakt etter. Noen grunnleggende plattformer anbefaler vi uansett, spesielt når du arbeider med rekruttering.

Arbeidsplassen.no er NAV sitt svar på Finn.no. Denne plattformen er gratis for deg som arbeidsgiver og er for øyeblikket den mest brukte plattformen. Du kan også bruke plattformen til å håndtere søknader hvis du ikke har et eget system for dette.

Egen hjemmeside anbefaler vi alltid for de som har det. Publiser stillingsutlysningen på bedriftens hjemmeside, både for å samle søkerne på ett sted og for å gi søkerne en unik mulighet til å bli bedre kjent med bedriften din.

Facebook/Meta er den sosiale medieplattformen som, basert på våre erfaringer, stort sett gir de beste resultatene. Bruk bilder og videoer i kombinasjon med tekst for å presentere bedriften og stillingen du utlyser. Annonsebudsjettet her vil variere, men normalt bør man regne med et sted mellom 2 500 – 5 000 kr per måned.

LinkedIn tilbyr muligheten for én gratis stillingsutlysning i inntil 30 dager. Etter det må du kjøpe annonsering for minimum ca 63 kr per dag. Den store fordelen med LinkedIn er at du oftere når målrettet mot aktuelle kandidater med varierte kvalifikasjoner, siden de fleste på LinkedIn har en profesjonell profil med relevant erfaring og utdanning.

Eks. på deler av rekrutteringskampanje for K-tech hvor målet var å ansette hele 65 lærlinger. Les mer om kampanjen her!

Bør vi bruke finn.no i rekruttering?

Finn.no er blant Norges største baser for jobbsøkere. En av fordelene med finn.no er at når du publiserer en jobb her, vil alle som har satt seg opp med gitte kriterier, få tilsendt varsler om stillingen. Dette er direkte markedsføring mot en veldig relevant målgruppe.

Samtidig så er det ikke alltid de som er på utkikk etter ny jobb du helst vil ha. Det kan være at du heller vil at de som har en jobb i dag ønsker å søke. Der er ikke finn.no like god å bruke. De som er i jobb treffer du sjeldent på finn.no og arbeidsplassen.no, da må du bruke sosiale medier.

Så, fasiten er. Det kommer an på.

Markedsrådgiver Tone Marit (tv) og Markedsfører Vilde (th) har mye erfaring med at riktig tekst og bilde gir god effekt.

Hvordan lage en god stillingsutlysning?

Tone Marit Tesdal jobber som Rådgiver i Akari og har gjort en rekke prosjekter innenfor rekruttering både internt for Akari og for flere av våre kunder. Her er hennes tips til en god stillingsutlysning:

  • Bruk foto i annonsen
  • Få tydelig frem hvem dere er
  • Fortell konkret hva du kan tilby arbeidssøker
  • Gi mer plass til hva dere tilbyr, enn deres krav til søker
  • Vær tydelig, hva, eller hvem ser dere etter?

Referanse Notodden Kommune

Tilsynslege – Utdrag utlysning

Ønsker du å utgjøre en forskjell? Vil du utvikle deg faglig? Se her! 

På Haugmotun omsorgssenter tar vi med den gode dagen på jobb! Nå ser vi etter en tilsynslege som kan bli med på å skape glede, tillit og samskaping blant kollegaer, pasienter og pårørende. 

 Er det deg? 

Referanse Hjartdal Kommune

Rektor – Utdrag utlysning

Hei, du! Er du vår nye rektor? Vi søker etter ein inkluderande og synleg rektor! 

Draumen til elevane er ein rektor som står klar med kakao kvar dag. Oss imellom – vi skjønner at dette ikkje er heilt oppnåeleg. Likevel håper vi at du bidrar til smil og glede på andre måtar.

Vi trur du er ein venleg rektor som sett av tid til elevane. For deg er det viktig å sjå dei og vere rettferdig. Kan du dra eit par vitsar i tillegg – ja, det fell i god jord hos elevane.

Referanse GKN Aerospace

Løpende rekruttering

For GKN bistår vi løpende i rekruttering, for en rekke stillinger i løpet av året.  

Rekrutteringen vi bistår med er bilder, filmer, tekster, publisering på nettside, sosiale medier og kjøp av annonser i de fleste kanaler, herunder finn.no, sosiale medier og aviser.

Søker du folk og ønsker hjelp?

Fyll ut skjema, så tar en rådgiver kontakt med deg. Du kan også se litt på noen av våre pakkeløsninger her!

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.